پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 327532
۱۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۵:۳۲

در پانزدهمین همایش کتاب سال حوزه، به پاس 60 تلاش و مجاهدت علمی خستگی ناپذیر آیت‌الله العظمی جوادی آملی، از ایشان به عنوان "شخصیت برجسته علمی حوزه های علمیه" به صورت ویژه تجلیل شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، در پانزدهمین دوره همایش کتاب سال حوزه که امروز با حضور علما، فضلاء، تنی چند از اعضای جامعه مدرسین و شورای عالی، اساتید و پژوهشگران حوزوی در تالار قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد، به پاس 60 سال تلاش و مجاهدت خستگی ناپذیر حضرت آیت‌الله جوادی آملی در عرصه تحقیق، تألیف، تدریس علوم منقول و معقول و گسترش مرزهای دانش، از این مرجع تقلید به عنوان "شخصیت برجسته علمی حوزه های علمیه"، توسط مدیر حوزه های علمیه، به صورت ویژه تجلیل عمل آمد.

تاکنون بیش از 90 عنوان کتاب در 130 جلد از حضرت آیت‌الله جوادی آملی چاپ و منتشر شده که در این میان می توان به مهمترین آثار ایشان همچون "تفسیر تسنیم در 23 جلد که در نهایت به 80 جلد می‌رسد"، "تفسیر موضوعی قرآن کریم در 18 جلد"، "ادب فنای مقربان در 7 جلد"، "رحیق مختوم، شرح حکمت متعالی در 10 جلد دروس خارج فقه در 5 جلد"، " مفاتیح الحیات که بیش از 135 بار به زیور چاپ آراسته شده است" و ... اشاره کرد.

آنچه در پی می آید، شمه ای از حیات پربار علمی این مرجع تقلید می باشد که بر اساس تصمیم شورای علمی پانزدهمین همایش کتاب سال حوزه به عنوان "شخصیت برجسته علمی حوزه های علمیه" در این دوره از همایش معرفی شد.

آغاز تلاش علمی

حضرت آیت‌الله حاج شیخ عبدالله جوادی‌آملی از دانشمندان برجسته معاصر و از مفسران ژرف‌اندیش قرآن کریم به سال 1312 شمسی در شهر آمل در خانواده‌ای روحانی چشم به جهان گشود و پس از سپری کردن تحصیلات ابتدایی در سال 1325 به حوزه علمیه آن شهر وارد شد و با گذراندن مقدمات علوم حوزوی، پایه‌های سلوک معنوی و اخلاقی خود را در مدرسه امام حسن عسکری‌(ع) آن شهر محکم است.

در سال 1329 به تهران هجرت و به مدت پنج سال در مدرسه مروی از محضر شخصیت‌های علمی بزرگ آن عصر، بهره برد و همزمان، تدریس علوم حوزوی را نیز آغاز کرد.

اساتید مطرح

معظم‌له در سال 1334 به حوزه علمیه قم وارد و دروس تخصصی حوزوی را در محضر بزرگانی همچون آیات عظام سید محمد حسین بروجردی(ره)، سید محمد محقق داماد(ره)، میرزا هاشم آملی(ره)، امام خمینی‌(ره) و علامه طباطبایی(ره) فرا گرفت.

آزاداندیشی، جامع‌نگری علمی، روش‌مندی در استنباط، خضوع و سعه صدر علمی و همچنین رعایت ادب و انصاف در نقد و بهره‌مندی از اخلاق متعالی و کریمانه علمی، ویژگی‌هایی است که معظم‌له را در جایگاه یکی از استادان و محققان کم‌نظیر معاصر در جهان اسلام قرار داده است.

حضور فعال در عرصه‌های سیاسی

حضور فعال در عرصه‌های سیاسی و قبول مسئولیت‌های مختلف در قوه قضائیه، مجلس خبرگان و شرکت در مجامع علمی و کنفرانس‌های گوناگون داخلی و خارجی و از جمله سفر تاریخی معظم‌له به اتحاد جماهیر شوروی جهت تبیین پیام امام راحل به میخائیل گرباچف بخشی از تلاش‌های پرثمر این فیلسوف نامدار به شمار می‌رود.

تالیف بیش از 90 عنوان کتاب

تاکنون بیش از 90 عنوان کتاب در 130 جلد از حضرت آیت‌الله جوادی آملی چاپ و منتشر شده که در این میان می توان به مهمترین آثار ایشان همچون "تفسیر تسنیم در 23 جلد که در نهایت به 80 جلد می‌رسد"، "تفسیر موضوعی قرآن کریم در 18 جلد"، "ادب فنای مقربان در 7 جلد"، "رحیق مختوم، شرح حکمت متعالی در 10 جلد دروس خارج فقه در 5 جلد"و " مفاتیح الحیات که بیش از 135 بار به زیور چاپ آراسته شده است"، اشاره کرد.

تصمیم شورای علمی همایش پانزدهم

شورای علمی پانزدهمین همایش کتاب سال حوزه به پاس شصت سال مجاهدت خستگی‌ناپذیر در تحقیق، تالیف و تدریس علوم منقول و معقول و گسترش مرزهای دانش حوزه‌های علمیه، مقام علمی معظم‌له را ارج نهاد.

انتهای پیام 313/3

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha